Vooderda küpsetuspaberiga ära 24 cm tordivorm (põhi eraldi). Määri võiga ära küljed. Seejärel pane küpsetuspaber võitatud servale. Rukkivormileib, millel ei ole tugevat koorikut peal. Leivakohti tuleb tordile kaks: kaks kihti alla ja kaks peale. Leiba läheb 300 gr. Lõika leib väikesteks tükkideks. Prae leivakuubikud 50 gr võiga ning jahuta. Leivakuubikud pane tordivormi ainult jahtunult.
Täidis: sega kokku kodujuust, majonees ja hapukoor. Sega juurde riivitud muna ja lisa hulka hakitud tilli.
Kaunistuseks vajad 10 anšooviše fileed. Ülejäänud läheb täidisesse.
Pool jahutnud leivakuubikud laota tordivormi põhja. Laota pooled anšoovistest leiva peale. Lisa pool täidisest. Nüüd teine kiht samas järjekorras. Kõige peale jääb munasegu. Hoia vähemalt 4 tundi külmas. Parem on üleöö. Seejärel kaunist kattekreemiga.
Kattekreem: sega kokku kodujuust, majonees ja hapukoor ning laota segu tordile. Vajuta keedetud ja poolitatud vutimunad segu sisse. 10 anšoovisest keera roosid ja suru need vutimunade vahele segusse. Lisa till.
Vaja läheb:
- 300 gr rukkileiba
- 50 gr võid
- Anšooviseid 300 gr või vürtsikilu
Täidis:
- kodujuust 400 gr
- 100 gr majoneesi
- 100 gr hapukoort
- 4 keedetud muna
- Till
Kattekreem
- 200 gr maitsestamata kodujuustu
- 1 dl hapukoort
- 1 dl majoneesi
- vutimunad
No comments:
Post a Comment