Tuesday, May 26, 2015

Tiia suurepärane anšoovise tort Aivari 50.-daks sünnaks

Prillitoosi saade https://arhiiv.err.ee/vaata/prillitoos-354. Tiia "Mina panin natuke rohkem leiba, kui ette nähtud ( 300 gr-le lisasin veel 2 viilu) ning 300 grammist anšoovistest ei jätkunud mul kaunistuseks, aga eks iga kokk paneb kirsi tordile ikka oma maitse järgi."

Vooderda küpsetuspaberiga ära 24 cm tordivorm (põhi eraldi). Määri võiga ära küljed. Seejärel pane küpsetuspaber võitatud servale. Rukkivormileib, millel ei ole tugevat koorikut peal. Leivakohti tuleb tordile kaks: kaks kihti alla ja kaks peale. Leiba läheb 300 gr. Lõika leib väikesteks tükkideks. Prae leivakuubikud 50 gr võiga ning jahuta. Leivakuubikud pane tordivormi ainult jahtunult.

Täidis: sega kokku kodujuust, majonees ja hapukoor. Sega juurde riivitud muna ja lisa hulka hakitud tilli. 
Kaunistuseks vajad 10 anšooviše fileed. Ülejäänud läheb täidisesse.
Pool jahutnud leivakuubikud laota tordivormi põhja. Laota pooled anšoovistest leiva peale. Lisa pool täidisest. Nüüd teine kiht samas järjekorras. Kõige peale jääb munasegu. Hoia vähemalt 4 tundi külmas. Parem on üleöö. Seejärel kaunist kattekreemiga.

Kattekreem: sega kokku kodujuust, majonees ja hapukoor ning laota segu tordile. Vajuta keedetud ja poolitatud vutimunad segu sisse. 10 anšoovisest keera roosid ja suru need vutimunade vahele segusse. Lisa till.

Vaja läheb:

  • 300 gr rukkileiba
  • 50 gr võid
  • Anšooviseid 300 gr või vürtsikilu


Täidis: 

  • kodujuust 400 gr
  • 100 gr majoneesi
  • 100 gr hapukoort
  • 4 keedetud muna
  • Till


Kattekreem

  • 200 gr maitsestamata kodujuustu
  • 1 dl hapukoort
  • 1 dl majoneesi
  • vutimunad



No comments:

Post a Comment