Saturday, June 8, 2019

Riina hapukoorekook (Campanelli)

https://nami-nami.ee/retsept/10559/tuuli_hapukoorekook_1?fbclid=IwAR3e3BUc3R3rL5afVdzoqhi2Gr4bnOc9WAawdG2Mk3zKEd2_xrk3O3bHWqA

Tainas:

  • 300 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 85 g e. 1 dl suhkrut
  • veidi soola
  • 200 g võid
  • 1 muna


Täidis:

  • 6 suurt muna
  • 1 kg hapukoort
  • 300 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3-4 sl kartulitärklist

Määri u 26x34 cm sügav neljakandiline koogivorm võiga, soovi korral vooderda ka küpsetuspaberiga. 

Valmista tainas:
Pane jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks. Lisa tükeldatud külm või ja lahtilöödud muna. Haki algul noaga segamini, hiljem sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks.

Rulli tainas lahti ning kata sellega ettevalmistatud koogivormi põhi. Tõsta umbes tunniks ajaks külmkappi.

Valmista täidis:
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased tärklise, vanillisuhkru ja tavalise suhkruga kenaks kollaseks vahuks. Sega õrnalt juurde hapukoor. 

Vahusta teises kausis munavalged tugevaks vahuks, siis sega see õrnalt ülejäänud täidise hulka. Sega hoolikalt läbi ja kalla põhjale.

Küpsetamine:
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45-60 minutit, kuni kook on pealt helekollane ja vormi liigutades vaid veidi võdiseb. Kui tundub, et koogi täidis hakkab liiga kiiresti pruunistuma, siis alanda veidi kuumust, kuna liiga kiirelt küpsedes on oht, et täidis jääb vedel.

Nipid ja soovitused:
Võid kasutada ka poes müüdavat valmis muretainast või liivatainast. Piisab u 500 g pakist.
Soovi korral pane muretainapõhja peale ja hapukoorekatte vahele kiht hapukat moosi või marju või õhukeselt viilutatud rabarbrit.

No comments:

Post a Comment