Sunday, May 8, 2016

Rukkijahuga plaadikook

Esimeseks retseptiks on rukkipurune kohupiimakook. Kohe alguseks ütlen ära et sellest sai praeguseks minu lemmik. Tavalisetl olen ma oma küpsetiste suhtes küllaltki kriitiline aga no see oli tõesti hea ja lihtne. Muidugi see teada tuntud teine pool ütles et marju on liiga vähe :) Retsepti sain aadressilt http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=358:rukkipurune-kohupiimakook&catid=27:kohupiim&Itemid=6. Tegin retseptis pisut muudatusi, mis olid tingitud kas paki suurusest (nt ei tahtnud jätta hapukoore paki põhja jääki jms) või siis enda maitse eelistustest.

Taigen ja puru:
6 dl rukkijahu
1,5 dl suhkrut
150 g võid
2 sl kakaod
Täidis:
150 g hapukoort
800 g kohupiima (kasutasin Tere 5%-list vaniljega kohupiima)
4 muna
(1 dl suhkrut, ei lisanud sest leidsin et kohupiim on piisavalt magus)
(vaniljesuhkrut, mina seda ei lisanud sest kohupiim oli vaniljega)
400 g külmutatud mustsõstraid (või ükskõik milliseid marju, vastavalt oma maitsele)

Valmistamine:
Mudi jahu, või, suhkur ja kakao ühtlaseks puruks
Sega/vispelda omavahel  hapukoor, kohupiim, munad
Puista 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jaota pannile ühtlaselt ja vajuta käega pisut ühtsemaks kokku
Kalla taigna peale kohupiimasega ning kohupiimasegupeale jaota omakorda peale marjad
Kõige peale puista ülejäänud puru, ei tasu teha liiga peenikest puru, seepärast surusin pihu täie puru ühes palliks ja siis pudistasin sealt tükke koogile
Küpseta 200C juures 35-40 min
Enne lahtilõikamist lase jahtuda, jahtununa maitses tõesti paremini
Koogist tuli tõeliselt mõnusat lõhna, mis tuli ilmselt kakao ja marjade kooslusest. Kakao lisamine purutaignale on tõeliselt hea mõte ei tea kas oleksin selle peale ise tulnud. Kook oli väga maitsev ja kindlasti ei jää see viimaseks korraks kui seda teen.

No comments:

Post a Comment