Sunday, May 8, 2016

Rukkijahu pannkoogid

Teiseks retseptiks on rukkijahu pannkoogid. Olin maitses meeldivalt üllatunud, arvasin et rukkijahu maitse on tugevalt tunda, aga tegelikult maitsesid nagu harjumuspärased pannkoogid. Tegin taigna eelmise päeva õhtul valmis ja hoidsin külmkapis, et saaks järgmise päeva hommikul kiirelt enne tööle minemist pannkooke teha. Taigna retsepti sain lingilt http://zoozi-tegemised.blogspot.com/2011/03/rukkijahupannkoogid.html.

Taigen:
3 muna
6 dl piima
150 g ehk u 2,7 dl rukkijahu
0,5 tl soola
Pannkoogi taigna jaoks sega munad poole koguse piimaga. Lisa rukkijahu, sool ja sega taigen ühtlaseks. Lisa ülejäänud piim, sega läbi. Mina hoidsin üleöö külmas, et saaks hommikul kasutada aga tegelikult piisab 20 minutist ka, siis jõuab jahu paisuda.

Ei tea kas asi oli meie pliidis kuid tundus nagu küpseks need pannkoogid kauem kui nisujahust pannkoogid, kuid maitse seetõttu ei kannata, meeldisid väga ja ilmselt edaspidi pigem valmivad need pannkoogid kui nisujahuga. Pannkoogid kõlbasid süüa nii moosi, jäätise kui ka soolase täidisega. Jälle üks hea leid, olen rahul.

No comments:

Post a Comment